Shell zmodernizował stację przy ulicy Stojałowskiego w Krakowie, nadając jej nowy testowy format premium, łącząc funkcjonalność kawiarni Shell Café z podstawową ofertą stacji. Na klientów czeka poszerzona oferta kawiarniano-gastronomiczna.
Przestrzeń stacji została zaprojektowana na wzór wnętrza wolnostojącej kawiarni Shell Café przy ulicy Karolkowej w Warszawie. Wnętrze krakowskiej kawiarni łączy w sobie paletę nowoczesnych barw z drewnianymi elementami.
Nowe technologie smart w kawiarni
Bogata oferta gastronomiczno-kawowa to nie jedyne wyróżniki stacji. W ramach modernizacji miejsca wprowadzono liczne nowości technologiczne takie jak automatyczna herbaciarka do herbaty premium, cyfrowy cennik LCD czy nowoczesna linia urządzeń chłodniczych w ramach której testowany jest nowy sposób ekspozycji mrożonych produktów. W codziennych obowiązkach pracowników wspiera zestaw słuchawek nagłownych zintegrowanych z ekspresami do kawy. W trybie online dostarczają one natychmiastowo informacji na temat ewentualnych uszkodzeń urządzenia lub braku ziaren kawy.
– W Shell nie boimy się testować nowych koncepcji i sięgać po innowacyjne rozwiązania. Odkąd nasz koncept kawiarniano-gastronomiczny Shell Café odniósł duży sukces, postanowiliśmy przetestować zupełnie nowy format na krakowskiej stacji. Nowy układ sali sprzedażowej, odświeżona strefa kawiarniana, rozbudowa oferty jedzeniowo-kawowej premium to tylko nieliczne zmiany, które wprowadziliśmy. Pracownicy kawiarni korzystają także z technologii smart wspomagających ich w codziennej pracy. Mamy nadzieje, że ten testowy format sprawdzi się w pełni i w niedalekiej przyszłości kawiarnie premium Shell Café będą pojawiać się coraz częściej na naszych stacjach – mówi Marcin Jaczyński, dyrektor biznesu pozapaliwowego Shell Polska.