Alma to nowa restauracja w Browarach Warszawskich, która łączy smaki krajów basenu Morza Śródziemnego z tradycją gościnności i kulinarnej celebracji.
Do ucztowania w dobrej atmosferze zachęca koncept meze, czyli zamawiania małych przystawek, którymi można dzielić się przy stole. Alma otwarta jest codziennie od godziny 17:00, ale już niedługo zacznie serwować lunche.
– Alma to restauracja, która idealnie wpisuje się w klimat wyjątkowego miejsca w sercu miasta, które łączy ludzi. Browary Warszawskie trafiają w potrzeby zarówno tych, którzy tu mieszkają, pracują, a także tych, którzy lubią tu spędzać wolny czas. Koncept meze jest ciekawym urozmaiceniem naszej oferty barów, restauracji i kawiarni. Alma bez wątpienia przyciągnie gości świetną kuchnią, ale też ciekawym wnętrzem, urządzonym w nowoczesnym i niezobowiązującym stylu – komentuje Karolina Prędota-Krystek, Head of Food and Beverage w Echo Investment.
Restauracja znajduje się w centralnej części Browarów Warszawskich – na dziecińcu, przy Laboratorium.
Inspiracje pochodzą z basenu Morza Śródziemnego
Bliskowschodnie meze, podobne do hiszpańskiego tapas, czy włoskiego antipasti to koncept, który zyskuje na popularności także w Polsce. O jego wyjątkowości mogą przekonać się goście nowo otwartej restauracji Alma, która serwuje dania na bazie świeżych i aromatycznych składników, inspirowane kuchniami krajów głównie wschodniej części basenu Morza Śródziemnego, m.in. Grecji, Turcji, Izraela, ale także Francji, Portugali czy Hiszpanii.
– Sekret Almy tkwi w bogactwie smaków zawartych w prostych daniach, przygotowanych z najlepszej jakości produktów. Z pewnością docenią ją osoby, które lubią spędzać czas w gronie przyjaciół, odkrywając nowe potrawy i zaskakujące kombinacje smaków. Kartę dań uzupełniliśmy wyjątkowym wyborem win oraz niepowtarzalnych, autorskich koktajli i deserów, których nie znajdziecie nigdzie indziej – mówi Eitan Doron, właściciel i szef kuchni restauracji Alma.