Pod koniec grudnia na mapie gastronomicznej warszawskiego Ursynowa, przy Al. Komisji Edukacji Narodowej 19 pojawił się punkt Piekarnia Żywioły. Sieć już planuje otwarcia kolejnych lokalizacji.
Piekarnia Żywioły jest nowym konceptem łączącym tradycyjną piekarnię z częścią bistro. Punkt przy Al. KEN 19 jest drugą lokalizacją sieci Piekarni Żywioły w Warszawie. Pod koniec listopada br. przy ul. Chmielnej 19 w Warszawie (w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich) zadebiutował pierwszy lokal sieci, który oprócz piekarni oferuje część restauracyjną z barem.
Nowe otwarcia
– Ursynów to jedna z najszybciej rozwijających się dzielnic Warszawy. Miejsce, gdzie pęd Śródmieścia spotyka się ze spokojem i sąsiedzką życzliwością mieszkańców okolicznych osiedli. Właśnie w takich ośrodkach, blisko ludzi, chcemy otwierać kolejne lokalizacje naszej sieci Piekarni Żywioły – mówi Karolina Zajezierska, przedstawicielka piekarniczej rodziny Zajezierskich. – Tworzymy koncept, łączący energię naszego młodego zespołu i jego żywiołowość z prawie stuletnią tradycją wypiekania chleba. Chcemy trafić z naszą ofertą zarówno do osób zmierzających do pracy czy szkoły, jak i do poszukiwaczy miejsc, gdzie można na chwilę usiąść, wypić kawę i zjeść ulubioną kanapkę. Wierzymy, że nasz lokal idealnie wpisze się w charakter i styl życia Ursynowa – dodaje.

Przy Al. KEN mieszkańcy Ursynowa będą mogli skorzystać z bogatej oferty przekąsek na ciepło i zimno. Od 7:00 do 20:00 w tygodniu i do 15:00 w soboty.