5 października otwarto NINE’s Restaurant&Sports Bar, którego udziałowcami są Robert Lewandowski, Jacek Trybuchowski oraz Jerzy Krzanowski.
Ponad 1,3 tys. mkw. emocji we wnętrzu plus już w krótce całoroczny ogród kibica z fontanną pośrodku. 4 poziomy zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni – serca Browarów Warszawskich. Nowy koncept gastronomiczny podzielony został na trzy strefy: Restauracja, Sports Bar oraz Część Eventowa, czyli Fan Zone z prawdziwą trybuną. Każda strefa to inne doświadczenia – zarówno kulinarne jak i te kibica. Inna historia, lecz ta sama miłość do sportu.
Nowa strefa kulinarno-sportowa w Warszawie
Przez pierwsze dni lokal będzie funkcjonował bez rezerwacji. Restauracja będzie czynna od godz. 12:00 do 23:00 od poniedziałku do czwartku i w weekendy do 24:00. Sports Bar w godz. 17:00-24:00 od poniedziałku do czwartku i w weekendy do 2:00. W przypadku wybranych transmisji sportowych godziny zamknięcia będą wydłużone.
Menu NINE’S to inspiracja kuchnią amerykańską w połączeniu z azjatyckim i polskim twistem. Karta Dań jest propozycją dla fanów lekkich przekąsek, doskonałych skrzydełek, a także zaskakujących smakiem i formą wydania burgerów. Do tego azjatyckie liście, purple bowls, super foods, roślinne zamienniki, czy niskoglutenowe dania. W całym koncepcie skosztować będzie można wypiekanych na miejscu rzemieślniczych pretzli, na których oparty jest m.in. Antipasti Pretzel Bar. W ofercie baru uwagę Gości będzie przykuwać Almond Milk Bar, czyli koktajle na bazie odżywczego świeżo “wyciśniętego” migdałowego “mleka” własnej produkcji.
Oferta menu w Restauracji oraz Sports Bar będzie się różnić. Sports Bar to krótka karta, lecz jak mówi Kreator Menu Tadeusz Muller “najmocniejszy skład”. To przede wszystkim pozycje do dzielenia, jak Sharing Buckets, czyli kubełki wypełnione amerykańskimi klasykami finger snacks, które będą idealnym sprzymierzeńcem podczas pełnych emocji sportowych rozgrywek. Niepodważalną gwiazdą Sports Barowej reprezentacji będą jednak zdecydowanie Smash Burgers, które w ostatnich latach stały się jednym z ulubionych street foodowych dań w USA. W pierwszym składzie zobaczymy także m.in. skrzydełka, żeberka i pełne witamin bowle, które zrównoważą rozgrywkę cięższych smaków.
Wielofunkcyjny koncept realizowany przez Echo Investment
Browary Warszawskie to miejsce z piękną historią i z jeszcze piękniejszą… przyszłością – nowoczesne, funkcjonalne, stanowiące całościowy i dopracowany w każdym calu zamysł urbanistyczny i architektoniczny. Na blisko 4,5 hektarowej działce ulokowanej między ulicami Grzybowską, Wronią i Chłodną powstały trzy biurowce, pięć budynków mieszkalnych, a miasto dodatkowo zyskało ponad 8 tys. mkw. przestrzeni przeznaczonej na usługi, restauracje i sklepy. Nie zapomniano tu o rekreacji i zieleni. Do spacerów i aktywnego odpoczynku zachęcają kreatywnie zaaranżowane i otwarte na każdego przestrzenie publiczne z miejskimi skwerami, kameralnymi uliczkami, tarasami, antresolami, a całość dopełniają trawniki, drzewa i krzewy.