Do zespołu Enata Bread dołączył Tomasz Niciński, Franchise & Agency Development Manager – doświadczony specjalista ds. rozwoju sieci franczyzowych. To sygnał, że marka Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni będzie – aktywniej niż dotychczas – wspierała franczyzowy model rozwoju sieci.
= Cała moja kariera zawodowa skupia się na handlu. Poznałem go na wszystkich szczeblach: od sprzedawcy, poprzez zarządzanie placówką, aż do rozwoju sieci – mówi Tomasz Niciński, który pracował wcześniej dla między innymi Makro Cash and Carry, Lidl, Transgourmet czy Eurocash.
Trzy modele współpracy
Marka Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni rozwija się w trzech modelach: lokale własne, ajenckie i franczyzowe.
W ramach systemu franczyzowego marka gwarantuje między innymi projekt lokalu, dostęp do produktów, sprzęty ruchome (będące częścią wyposażenia lokalu), pakiet szkoleń i wsparcie marketingowe. Franczyzobiorca zapewnia lokal (i dostosowuje go do wymogów sieci), a także inwestuje w część wyposażenia.
Marka uruchomiła serwis www.gotowybiznes.com, w którym zaprasza przedsiębiorców do systemu franczyzowego.
Enata Bread to dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo-cukierniczej: Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni (w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Gdyni, Katowicach, Łodzi, Łomiankach) i Bakery (Wilanów, Browary Warszawskie, Elektrownia Powiśle). Grupa wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.