Nowa restauracja kultowej burgerowni Pasibus to 24. lokal marki i już 11. w jej rodzinnym Wrocławiu, a jednocześnie pierwszy w północnej części miasta.
Pasibus to kultowa marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął właśnie w stolicy Dolnego Śląska i szybko stał się wyjątkowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 13 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu. Marka prowadzi 24 lokale w Polsce, w tym 10 restauracji stworzonych we współpracy ze spółką Helios.
Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w 13 miastach w Polsce
Pasibus słynie, już nie tylko we Wrocławiu, ale w całej Polsce, z burgerów z ręcznie mieloną wołowiną o wyrazistym smaku oraz odważnymi połączeniami dodatków. Na gości odwiedzających nowy lokal marki będzie czekać klasyczne menu sieci, w tym m.in. Bebek Junior z wołowiną, różowym sosem, sałatą lodową, autorskim sosem BBQ, serem cheddar, grillowanym boczkiem i cebulą czy Chorizard z wołowiną, różowym sosem oraz rukolą, pastą z suszonych pomidorów i żurawiny, serem cheddar, grillowanym chorizo i grillowaną pieczarką. Natomiast dla miłośników kuchni roślinnej Pasibus przygotował Standard Vegan, który podawany jest w bułce pszennej z autorskim kotletem warzywnym z wegańskimi wersjami majonezu oraz sera cheddar. Dla większych głodomorów w ofercie Pasibusa jest również Giga Box – składający się z aż 6 wybranych burgerów Wypasik.
Wszystkie burgery będą dostępne w wersji “L” i “XL”. Można w nich bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno), smażony ser przygotowany według autorskiej receptury lub kurczaka. W menu jak zawsze są również Pasi Frytki, Pasi Bataty, Pasi Lemoniada, genialne kulki serowe, serwowane w wersji klasycznej i na ostro, a także autorskie sosy.