Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers kontynuuje inwestycje na polskim rynku. Już w środę, 3 lipca o godzinie 10:00, otworzy 25. restaurację w Polsce, a drugą w Krakowie. Nowy lokal mieści się przy ul. Zakopiańskiej 70 B.
Nowa restauracja, usytuowana przy trasie wyjazdowej z Krakowa, będzie się wyróżniać przedłużonymi godzinami otwarcia (od 6:00 do 3:00) oraz ofertą śniadaniową, a także opcją drive-thru, co sprawi, że będzie idealnym miejscem na posiłek podczas podróży.
Udogodnienia nowej restauracji
Lokal zaoferuje ponad 93 miejsca siedzące, w tym 33 na tarasie, co uczyni go atrakcyjnym szczególnie w okresie letnim. Dodatkowo, w restauracji znajdą się udogodnienia dla najmłodszych, takie jak specjalne krzesełka, kolorowanki i kredki, a także miejsca dla rowerzystów oraz 16 miejsc parkingowych dla zmotoryzowanych gości.
– Jako MAX Premium Burgers nieustannie rozwijamy menu, starając się zapewnić jak najszerszy wybór dla wszystkich naszych gości Jesteśmy bardzo dumni, że nasze starania są szczególnie doceniane na polskim rynku, na którym otwieramy już 25. restaurację. Kraków jest dla nas niezwykle ważnym miejscem i cieszymy się, że możemy umocnić naszą pozycję poprzez otwarcie kolejnej restauracji w tym mieście – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
Historia MAX Premium Burgers
Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson otworzyli pierwszy lokal w Szwecji. Dzięki pasji i energii, sieć stała się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, co umożliwiło ekspansję do innych krajów, w tym Polski, która stała się jednym z wiodących rynków. Polscy goście pokochali sieć za pyszne, wysokiej jakości burgery oraz niebanalne podejście do działań na rzecz klimatu i środowiska.
MAX Premium Burgers jest jedyną siecią typu fast food z tak szeroką ofertą tzw. „zielonego menu” i jako jedyna w Polsce oznacza każdą pozycję w menu wartościami CO2, informującymi o emisji dwutlenku węgla przy produkcji. Jest również jedyną europejską marką nagrodzoną przez ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.