Ważna zmiana na rynku usług gastronomicznych w Nowym Targu. Od 28 lutego oferta restauracji Da Grasso będzie dostępna przy ul. Sikorskiego 16A.
– Cieszymy się, że restauracja Da Grasso w Nowym Targu zyskuje nową jakość. Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców, turystów i gości do wypróbowania propozycji z naszego menu. Chcemy, aby restauracja stała się ważnym miejscem spotkań towarzyskich czy rodzinnych w mieście – komentuje Magdalena Parfianowicz, Manager Operacyjny ds. Rozwoju Placówek Franczyzowych.
Branża gastronomiczna opowiada na trendy rynkowe
Jak podkreśla, zmiana lokalizacji i franczyzobiorców prowadzących określone restauracje to jeden
z elementów przemian w branży gastronomicznej.
– Od lat obserwujemy trendy rynkowe, aby odpowiednio prowadzić lub modyfikować sposób prowadzenia biznesu. Zdobyta wiedza i wieloletnie doświadczenie pozwalają na płynne przejście całego procesu, związanego z wprowadzeniem nowego partnera biznesowego w struktury Da Grasso. Wiemy, które elementy są kluczowe zwłaszcza na początku działalności, a franczyzobiorcy otrzymują pełne wsparcie na każdym etapie współpracy – kończy Magdalena Parfianowicz.
Pierwsza restauracja Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Obecnie sieć posiada blisko 190 restauracji w całym kraju. W 2022 r. Da Grasso stała się częścią skandynawskiego koncernu Orkla.