Pruszkowski MAX jest zlokalizowany w bezpośrednim sąsiedztwie Alej Jerozolimskich. To budynek o szarej fasadzie charakterystycznej dla tej szwedzkiej sieci.
Wystrój wnętrza ma stonowany skandynawski charakter z dominacją szarości, jednak dzięki dużym powierzchniom z naturalnego drewna i umiejętnie dobranemu, ciepłemu oświetleniu sala jadalna jest przytulna. Ma ona powierzchnię 130 m2 i 60 miejsc siedzących. Ogródek oferuje 50 kolejnych. Goście mogą składać zamówienie przy tradycyjnej kasie lub skorzystać z jednego z 5 kiosków do samodzielnego zamawiania. MAX przy ul. Dolnej to lokal typu Drive. Zmotoryzowani mogą zamawiać i odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu albo skorzystać z jednego z 43 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz. Restauracja jest otwarta przez cały tydzień w godzinach 9:00 – 21:00. Pruszkowski MAX to 16. obiekt sieci w Polsce. Marka zapowiada kolejne otwarcia już wkrótce.
MAX Burgers w natarciu
MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W menu dominują burgery: od małych po największe Grand Deluxe, frytki, shak’i, sałatki i inne przekąski typu nuggety czy skrzydełka kurczaka. Na tle innych sieci restauracyjnych markę MAX Burgers wyróżnia dbałość o wyjątkowy smak potraw oraz rozbudowane menu bezmięsne bazujące na roślinnej „wołowinie” – autorskim pomyśle szefa kuchni MAXa.
MAX Burgers szczególnie poważnie traktuje swoją odpowiedzialność za klimat planety. Po pierwsze, kompleksowo mierzy swoje emisje. Po drugie, systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Po trzecie, usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110% swoich emisji. Po czwarte, jako pierwsza sieć restauracji szybkiej obsługi na świecie oznacza swoje menu wartościami CO2, ułatwiając gościom podejmowanie wyborów przyjaznych środowisku. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.
Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Sieć obejmuje lokale w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku, Świętochłowicach, Tychach i Płocku.