Manufaktura poszerza portfolio najemców gastronomicznych o koncept Seafood Bar&Market. Restauracja pochodząca z Wrocławia niedawno zacumowała w Łodzi.
Różnorodna, bogata oferta odpowiadająca na potrzeby wszystkich gości to priorytet Manufaktury w doborze najemców gastronomicznych. Do ich grona właśnie dołączył Seafood Bar&Market, który specjalizuje się w owocach morza w wydaniu streetfood’owym. – To idealne miejsce dla osób poszukujących nowych, smakowych doświadczeń – mówi właściciel restauracji Piotr Mydłowski. W menu znajdziemy różne wariacje z owocami morza w roli głównej – aromatyczne zupy, mixy w tempurze, a także burgery z nieoczywistymi dodatkami. – Naszym priorytetem jest świeżość produktów. Najlepsze ryby i owoce morza przyjeżdżają do nas prosto z Włoch, od sprawdzonego dostawcy – dodaje Mydłowski.
Śródziemnomorskie smaki w Manufakturze
Na Gości Manufaktury czekają aż dwa „pokłady” – lokal jest piętrowy, a wnętrze utrzymane jest w niezobowiązującym, marynistycznym stylu. Niebiesko-żółte ściany przywodzą na myśl rajskie plaże i miękki, złocisty piasek, a całość uzupełniają charakterystyczne dla bistro dodatki: deski surfingowe, wiosła, koła ratunkowe, palmy, a także ogromna, ręcznie malowana ośmiornica. Uwagę przykuwa także bar ozdobiony mozaikowymi płytkami przypominającymi rybią łuskę.
Dodatkowo, bistro ma w planach organizację tematycznych festiwali – łodzianie będą mogli wtedy spróbować m.in. homarów czy ostryg z całego świata – To właśnie dzięki festiwalom tworzy się nasza społeczność. Goście mają wtedy okazję nie tylko spróbować zupełnie nowych smaków, ale także poznać nowych ludzi i wymienić się doświadczeniami – zapewnia Mydłowski.
Seafood Bar&Market znaleźć można na rynku Manufaktury, pomiędzy restauracjami Anatewka i PINI.